Krémové těstoviny se špenátem a lososem na víně

Ingredience

500 g tagliatelle
300 g lososových filetů
½ cibule
2 lžíce másla
200 ml smetany na vaření
1 lžíce hladké mouky
2 dcl bílého vína
70 g řezaného mraženého špenátu
citronová šťáva
mletý černý pepř
sůl
parmazán
čerstvá petrželka (na ozdobu)

Postup přípravy

1

Těstoviny uvaříme na skus podle návodu na obalu. Na másle si zpěníme cibulku nakrájenou na drobno, zaprášíme moukou a po chvilce zalijeme smetanou, kterou si smícháme předem s bílým vínem.

2

Do omáčky zamícháme špenát, který jsme si nechali předem rozmrazit při pokojové teplotě, a ochutíme solí a pepřem. Lososa nakrájíme na menší kostičky a ve smetanové omáčce krátce povaříme. Nakonec dochutíme.

3

Těstoviny promícháme s omáčkou a ještě horké posypeme plátky parmazánu a bylinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3