Recepty Hlavní jídla Ryby Krevety na grilu v medové marinádě

Ingredience

600 g krevet
100 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 citron (4 lžíce šťávy, 3 špetky kůry)
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
3 špetky mletého zázvoru
drcené chilli
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Máslo rozpustíme a smícháme ho s medem. Přidáme citronovou šťávu, lisovaný česnek, citronovou kůru, zázvor a olivový olej. Podle chuti přidáme chilli, pepř a sůl. Pokud nemáte rádi chilli, je možné ho vynechat.

2

Marinádu necháme vychladnout a naložíme do ní na 1 hodinu krevety. Krevety před grilováním otřeme, aby nám marináda nekapala do grilu.

3

Grilujeme z každé strany asi 6 minut a během grilování potíráme marinádou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3