Recepty Hlavní jídla Ryby Krevety s červenou omáčkou

Ingredience

400 g krevet (mražených)
1 citron (jen šťáva)
slunečnicový olej
400 g rajčat
300 g čerstvé červené papriky
200 ml bílého vína
1 feferonka
1 balení špaget
mletý černý pepř
sůl
1 cibule
petrželka (na ozdobení)

Postup přípravy

1

Krevety necháme rozmrazit v ledničce a před použitím je ještě očistíme. Pokapeme je citronovou šťávou.

2

Nakrájíme si cibuli na drobno a dáme ji smažit na rozpálenou pánev. Rajčata oloupeme a společně s feferonkou a paprikou je nakrájíme na drobno. Vše přidáme k cibuli a krátce osmažíme.

3

Zeleninu podlijeme vínem, osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Dusíme pět minut a nakonec přidáme krevety. Vaříme ještě asi 5 minut.

4

Špagety uvaříme v osolené vodě podle návodu na obale. Hotové těstoviny přecedíme a smícháme s omáčkou. Posypeme nakrájenou petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3

Recepty podle Vaší chuti

A jéje! Žádné výsledky Prosím, změňte kategorii.
2 3 4