Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předem uvaříme za stálého míchání z mléka, krupičky, másla, vanilínového a krupicového cukru hustou kaši. Odstavíme a na 10 minut zakryjeme poklicí. Odklopíme a za občasného promíchávání necháme vychladnout.
Těsto připravíme z uvedených surovin, propracujeme a na pomoučněném vále vyválíme plát, který přeneseme na vymazaný a vysypaný hlubší plech (můžeme použít i pečicí papír).
Těsto lehce potřeme povidly a naneseme na něj střídavě půlky švestek a na osminky nakrájená oloupaná jablka. Posypeme skořicí a cukrem nebo skořicovým cukrem.
Do vychladlé kaše přilijeme smetanu a dáme 4 vejce, prošleháme na mírném stupni. Tuto směs nalijeme rovnoměrně na těsto s ovocem, mírně s plechem potřeseme, aby se náplň dostala všude, a uhladíme.
Plech vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme cca hodinu. Já celý plech asi po půl hodině přikryla alobalem a sundala před koncem, aby se dopekl shora. Koláč necháme zcela, zchladnout nejlépe přes noc. Je opravdu velmi šťavnatý a vláčný.