Recepty Hlavní jídla S masem Kuřecí vindaloo

Ingredience

3 kuřecí prsa
130 ml kuřecího bujónu
60 ml bílého vinného octa
40 ml olivového oleje
5 chilli papriček
5 stroužků česneku
1 lžička kořene zázvoru (strouhaného)
1 cibule
4 semena kardamomu
1 lžička mleté skořice
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce mleté kurkumy
1 lžička hořčičných semínek
čerstvý koriandr
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Kuřecí vindaloo podáváme s rýží.

Postup přípravy

1

Začneme s přípravou pasty. Vezmeme si 4 chilli papričky a nakrájíme je na drobno. Do misky si nalijeme vinný ocet a ochutíme ho lisovaným česnekem, chilli papričkami a strouhaným zázvorem. Necháme 20 minut odležet a rozmixujeme dohladka.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hmoždíři nebo paličkou na maso rozdrtíme kardamom.

3

Připravíme si pánev s trochou oleje, na kterém osmažíme hořčičná semínka. Smažíme je tak dlouho, dokud nepopraskají. Přidáme cibuli a smažíme ji dozlatova.

4

Mezitím si maso nakrájíme na menší kousky a jakmile má cibule požadovanou barvu, vhodíme na pánev maso a ochutíme ho pastou.

5

Maso ještě krátce osmažíme a ochutíme ho drceným kardamomem, mletým kmínem, skořicí, kurkumou, solí a pepřem. Vše podlijeme vývarem.

6

Omáčku zakryjeme poklicí a dusíme, dokud není maso měkké. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a podáváme s nadrobno nakrájeným koriandrem a zbylou chilli papričku.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3