Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Kuřecí vindaloo podáváme s rýží.
Začneme s přípravou pasty. Vezmeme si 4 chilli papričky a nakrájíme je na drobno. Do misky si nalijeme vinný ocet a ochutíme ho lisovaným česnekem, chilli papričkami a strouhaným zázvorem. Necháme 20 minut odležet a rozmixujeme dohladka.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hmoždíři nebo paličkou na maso rozdrtíme kardamom.
Připravíme si pánev s trochou oleje, na kterém osmažíme hořčičná semínka. Smažíme je tak dlouho, dokud nepopraskají. Přidáme cibuli a smažíme ji dozlatova.
Mezitím si maso nakrájíme na menší kousky a jakmile má cibule požadovanou barvu, vhodíme na pánev maso a ochutíme ho pastou.
Maso ještě krátce osmažíme a ochutíme ho drceným kardamomem, mletým kmínem, skořicí, kurkumou, solí a pepřem. Vše podlijeme vývarem.
Omáčku zakryjeme poklicí a dusíme, dokud není maso měkké. Hotovou omáčku podle potřeby dochutíme a podáváme s nadrobno nakrájeným koriandrem a zbylou chilli papričku.