Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Květákové placičky bez lepku

Ingredience

60 g eidamu (strouhaného)
2 vejce
1 květák
150 g bezlepkové mouky (hladké)
100 g bezlepkové strouhanky
sůl
mletý černý pepř
slunečnicový olej

Popis

TIP: Květákové placičky podáváme se zeleninou nebo bramborovou kaší

Postup přípravy

1

Z květáku odřízneme listy a od košťálu odřízneme růžičky. Růžičky uvaříme v osolené vodě, vaříme je jen krátce, asi 15 minut, aby se nerozvařily.

2

Hotový květák necháme vychladnout. Růžičky květáku rozmixujeme a smícháme je s vajíčkem a moukou. Do směsi přidáme strouhaný sýr a podle chuť opepříme a osolíme.

3

Ze směsi vypracujeme placky, které hned obalíme ve strouhance. Na rozpáleném oleji smažíme placky dozlatova. Hotové placky odložíme na papírový ubrousek, abychom se zbavili přebytečného oleje.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3