Ingredience

Na masovou omáčku
1 kg mletého hovězího masa
3 cibule
3 stroužky česneku
400 g loupaných rajčat
parmazán
2 lžíce olivového oleje
tymián
čerstvá bazalka
sušené oregano
sůl
mletý černý pepř
Na bešamel
1 l polotučného mléka
muškátový oříšek
60 g másla
2 lžíce olivového oleje
120 g hladké mouky
Těstoviny
1 balíček lasagní

Postup přípravy

1

Nejprve si připravíme masovou omáčku: cibuli nakrájíme na kostičky, česnek utřeme. Na 2 lžících olivového oleje smažíme do zlatova. Přidáme mleté maso, mícháme a necháme oddělit na kousky, pomůžeme si vařečkou.

2

Jakmile je maso opečené, přidáme rozmixovaná rajčata, dvě nasekané bylinky, sůl a pepř. Zamícháme, povaříme a dle chuti ještě dochutíme.

3

Nyní přichystáme bešamel: V hrnci rozpustíme máslo spolu se dvěma lžicemi olivového oleje. Do rozpuštěného másla s olejem nastrouháme cca 1/4 muškátového oříšku, přidáme mouku, špetku soli a pepře a důkladně promícháme.

4

Za stálého míchání přiléváme mléko a přisypáváme mouku. Směs by se neměla prudce vařit, pouze jemně probublávat a houstnout.

5

Jakmile jsme spotřebovali všechno mléko i mouku, bešamel je hotový. Konzistence by měla být hutná, avšak stále tekutá.

6

Zapékací mísu vymažeme půl lžící oleje a položíme první plát těstoviny.

7

Přidáme část masové směsi a zalijeme částí bešamelu. Přiklopíme druhým plátem lasagní.

8

Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. Končíme bešamelem, jehož povrch zasypeme strouhaným parmezánem.

9

Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 60 minut, dokud se na povrchu nevytvoří sýrová kůrka. Hotové lasagne necháme ještě asi půl hodiny odležet, poté podávám a zdobíme lístky čerstvé bazalky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3