Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Lilek oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme ho a necháme 10 minut odstát. Potom ho scedíme a co nejvíce zbavíme vody. Takto připravený lilek dáme do misky, přidáme koření, mouku a vejce. Smícháme, a z těsta vytvarujeme pevnou kouli. Položíme ji na pečicí papír a rozválíme na obdélníkový plát silný 1 centimetr. Takto připravený plát položíme na rozpálený gril a několik minut grilujeme z každé strany.
V misce smícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, bazalku, oregano, rozmarýn, sůl a pepř. Vzniklou směsí potřeme předpečenou pizzu. Navrch rovnoměrně naskládáme plátky klobásky a posypeme sýrem.
Dáme zapéct na 15 minut při 180 °C. Pizzu podáváme ještě teplou.
TIP: Pizzu můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky.