Recepty Předkrmy Lilková pizza s klobáskou

Ingredience

1 lilek (větší)
200 g hladké mouky
1 vejce
1 lžička soli
½ lžičky pepře
2 lžičky provensálského koření
Na obložení:
2 klobásy (Tesco Grill Master Klobásy v maďarském stylu)
50 ml rajčatového protlaku
1 stroužek česneku
1 špetka sušené bazalky
1 špetka sušeného oregana
1 špetka sušeného rozmarýnu
1 špetka soli
1 špetka pepře
50 g mozzarelly (nastrouhané)
čerstvá bazalka (na zdobení)

Postup přípravy

1

Lilek oloupeme a nastrouháme najemno. Osolíme ho a necháme 10 minut odstát. Potom ho scedíme a co nejvíce zbavíme vody. Takto připravený lilek dáme do misky, přidáme koření, mouku a vejce. Smícháme, a z těsta vytvarujeme pevnou kouli. Položíme ji na pečicí papír a rozválíme na obdélníkový plát silný 1 centimetr. Takto připravený plát položíme na rozpálený gril a několik minut grilujeme z každé strany.

2

V misce smícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, bazalku, oregano, rozmarýn, sůl a pepř. Vzniklou směsí potřeme předpečenou pizzu. Navrch rovnoměrně naskládáme plátky klobásky a posypeme sýrem.

3

Dáme zapéct na 15 minut při 180 °C. Pizzu podáváme ještě teplou.

TIP: Pizzu můžeme ozdobit čerstvými lístky bazalky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3