Recepty Dezerty Lívance

Ingredience

750 ml mléka
50 g krupicového cukru
42 g čerstvého droždí
500 g hladké mouky
2 vejce
1 citron (nastrouhaná kůra)
1 špetka soli

Postup přípravy

1

Droždí rozetřeme s cukrem, přidáme lžíci mouky, lžíci mléka a těsto na lívance necháme kynout. Pak přidáme vejce, sůl, rozmícháme a přidáme střídavě mouku, mléko, aby se neutvořily žmolky. Těsto necháme vykynout, až nabude dvojnásobný objem.

2

Důlky lívanečníku vždy promastíme a lijeme do nich naběračkou těsto. Lívance opékáme po obou stranách dorůžova.

3

Ozdobíme rozdělanými jahodami a nebo osmažené lívanečky potřeme máslem a obalujeme v cukru co kterého jsme zamíchali skořici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3