Recepty Dezerty Pečené Makový štrúdl bez lepku

Ingredience

Těsto
500 g bezlepkové mouky
1 vejce
100 g krystalového cukru
250 ml mléka
100 g másla
1 balíček sušeného droždí
1 špetka soli
vejce (na potření)
Náplň
200 g mletého máku
50 g krystalového cukru
300 ml mléka
1 kávová lžička kakaa

Postup přípravy

1

V míse smícháme mouku, změklé máslo, vejce, cukr, droždí, mléko a sůl. Dobře zaděláme, až je těsto hladké a nelepí se. Necháme v teplé místnosti vykynout. Mezitím připravíme náplň. V kastrůlku přivedeme k varu mléko, do něhož přidáme mák a cukr. Povaříme 10 minut a poté přidáme kakao. Zamícháme a necháme vychladnout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme na plát, potřeme makovou náplní a zavineme. Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 45 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3