Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 150 °C. Na pečící papír si obkreslíme pomocí pohárku na destiláty kroužky. Připravíme si minimálně 32 kroužků.
Ingredience si přesně navážíme. Začneme šleháním bílků. Když jsou na 70 procent vyšlehané, přidáme polovinu krystalového cukru a pak i zbytek. Přilijeme barvivo.
Vmícháme mandlovou mouku promíchanou s moučkovým cukrem. Pokud máte možnost, tak předtím ještě mandlovou mouku s cukrem promixujte na sucho, abyste měli maximálně jemnou směs.
Tuto hmotou dáváme na plech pomocí cukrářského sáčku. Necháme vyschnout při pokojové teplotě minimálně 20 minut, někteří doporučují i hodinu - záleží na vlhkosti.
Makronky dáme do trouby a pečeme cca 10-12 minut při 150 °C. Hotové makronky necháme vychladnout na papíře.
Náplň si připravíme tak, že nad párou mícháme alespoň 5 minut žloutky s cukrem. Necháme vychladnout.
Máslo si vyšleháme a přidáme do něj žloutky a kakao, pak i džem. Necháme vychladnou. Makarónky si plníme náplní.