Recepty Dezerty Pečené Malinové makronky

Ingredience

Na makronky
3 vejce (jen bílky, žloutky si schováme na krém)
115 g mandlové mouky
150 g moučkového cukru
50 g krystalového cukru
červené tekuté barvivo
Krém
50 g krystalového cukru
3 lžíce kakaa
100 g másla
2 lžíce malinového marmelády (82%)

Popis


Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 150 °C. Na pečící papír si obkreslíme pomocí pohárku na destiláty kroužky. Připravíme si minimálně 32 kroužků.

2

Ingredience si přesně navážíme. Začneme šleháním bílků. Když jsou na 70 procent vyšlehané, přidáme polovinu krystalového cukru a pak i zbytek. Přilijeme barvivo.

3

Vmícháme mandlovou mouku promíchanou s moučkovým cukrem. Pokud máte možnost, tak předtím ještě mandlovou mouku s cukrem promixujte na sucho, abyste měli maximálně jemnou směs.

4

Tuto hmotou dáváme na plech pomocí cukrářského sáčku. Necháme vyschnout při pokojové teplotě minimálně 20 minut, někteří doporučují i ​​hodinu - záleží na vlhkosti.

5

Makronky dáme do trouby a pečeme cca 10-12 minut při 150 °C. Hotové makronky necháme vychladnout na papíře.

6

Náplň si připravíme tak, že nad párou mícháme alespoň 5 minut žloutky s cukrem. Necháme vychladnout.

7

Máslo si vyšleháme a přidáme do něj žloutky a kakao, pak i džem. Necháme vychladnou. Makarónky si plníme náplní.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3