Recepty Hlavní jídla S masem Maminčiny recepty: rajská omáčka

Ingredience

Na paprikové lusky
6 bílých paprik
250 g mletého hovězího masa
250 g mletého vepřového masa
sůl
mletý černý pepř
majoránka
1 vejce
Na omáčku
200 g rajčatového protlaku
1 cibule
krystalový cukr (podle chuti)
1 hřebíček
5 pepřů
5 kuliček celého nového koření
1 špetka tymiánu
sůl
krystalový cukr
hovězí bujón
50 g másla
80 g hladké mouky
slunečnicový olej
1 houskový knedlík

Postup přípravy

1

V misce smícháme oba druhy mletého masa. Přidáme vajíčko, majoránku, sůl, pepř a promícháme.

2

Papriky očistíme a uřízneme vrchní konce. Zbavíme je jadýrek a naplníme masovou směsí.

3

Papriky dáme do zapékací misky, podlijeme je vodou a přikryjeme alobalem. Dáme péct do předehřáté trouby na 190 °C na 50 minut.

4

Připravíme si hrnec a necháme rozpustit máslo. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Cibuli zaprášíme moukou a rozmícháme. Jíšku s cibulí zalijeme vývarem.

5

Vmícháme protlak, přidáme všechno koření a omáčku přivedeme k varu. Omáčku ochutíme cukrem, solí a pepřem. Necháme ještě dalších 10 minut vařit.

6

Hotovou omáčku přecedíme. Podáváme ji s paprikovým luskem a knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3