Mandlové sušenky bez lepku

Ingredience

170 g loupaných mandlí
140 g moučkového cukru
1 vejce (jen bílek)
1 citron (1 lžička nastrouhané kůry)
1 lžička vanilkového aromatu

Postup přípravy

1

Mandle společně s polovinou moučkového cukru nameleme v mlýnku do hladké moučky. Bílek ušleháme se solí do polotuha a přidáme zbytek cukru.

2

Přimícháme kůru z citrónu, vanilkový extrakt a nakonec i moučku z cukru a mandlí.

3

Namočíme si ruce do studené vody a tvarujeme z hmoty malé hrudky, které vyskládáme na pečicí papír, kde musí ještě 12 hodin schnout.

4

Potom je dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 10 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3