Recepty Dezerty Pečené Medové trubičky

Ingredience

Na těsto
500 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
3 ks vejce (jenom žloutky)
3 lžíce mléka
200 g medu
1 lžička jedlé sody
Na náplň
250 g másla
250 g rostlinného tuku (Hera)
250 g krupicového cukru
4 ks vejce
20 g vanilkového cukru
3 lžíce rumu (hnědého)
Na polevu
250 g čokolády (na vaření)
100 g másla

Postup přípravy

1

Z mouky, jedlé sody, cukru moučky, medu, mléka a žloutků vypracujte těsto a nechte odpočívat v chladu alespoň 5 hodin. Poté těsto vyválejte na mírně pomoučněném válu na tenký 2milimetrový plát. Vykrájejte z něj kolečka a namotejte je na kovové trubičky. Pečte v troubě asi 15 minut při 160 °C. Mírně teplé je sundejte z trubiček a nechte zcela vychladnout.

2

Ve vodní lázni smíchejte máslo a rozpuštěnou čokoládu a dobře promíchejte.

3

Pak konce trubiček namáčejte v rozehřáté čokoládě a nechte zcela vychladnout.

4

Heru s oběma cukry šlehejte nad párou do zhoustnutí směsi. Nechte mírně vychladit a všlehejte do ní máslo a rum. Trubičky naplňte cukrářským pytlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3