Recepty Dezerty Pečené Minicheesecake s lesním ovocem bez lepku

Ingredience

Sušenkový korpus
150 g máslových sušenek (bez lepku)
100 g másla
Náplň
300 g sýra Philaldelphia
150 g smetany ke šlehání
1 balení vanilkového cukru
2 lžíce moučkového cukru
10 g želatiny (v plátcích)
250 g ricotty
Na ozdobu
moučkový cukr
borůvky
mražené maliny

Postup přípravy

1

Sušenky rozmixujeme a smícháme je s rozpuštěným máslem. Připravíme si formičku na muffiny a vyložíme ji papírovými košíčky. Na košíčky poklademe sušenkovou směs a dáme do ledničky.

2

Želatinu připravíme podle návodu na obale. Nachystáme si kastrůlek a nalijeme do něj část smetany, asi 50 ml. Necháme ohřát. Do smetany přidáme želatinu a zamícháme.

3

V misce smícháme philadelphii, ricottu, moučkový a vanilkový cukr. Přidáme hotovou smetanu s želatinou a zamícháme. Zbylou část smetany vyšleháme a přidáme do misky. Vše smícháme.

4

Z ledničky vytáhneme hotové minicheesecaky a lžičkou do nich vložíme směs. Vše uhladíme a zakryjeme potravinovou folií. Dáme do ledničky ztuhnout.

5

Hotové minicheesecaky opatrně vyndáme z formy, poklademe na ně maliny a borůvky a posypeme moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3