Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Základem minidortíků je pevný sníh z bílků. Bílky oddělíme od žloutků a žloutky si schováme na přípravu krému. Z bílků vyšleháme pevný sníh.
Jakmile je sníh téměř hotový, postupně přidáváme moučkový cukr za stálého šlehání. Nakonec přidáme také škrob a ocet a ještě krátce šleháme.
Připravíme si pečící papír. Do cukrářského zdobítka vložíme bílkovou hmotu, se kterou nakreslíme menší pusinky. Každou pusinku následně tvarujeme pomocí lžičky, aby vznikl uprostřed menší důlek na náplň.
Předehřejeme si troubu na 120 °C a dortíky pečeme 80 minut, během této doby troubu neotevírejte, jinak vám splasknou.
Ze smetany na šlehání vyšleháme pevnou šlehačku a odložíme ji do lednice.
Do kastrůlku nalijeme smetanu na vaření, mléko a přidáme žloutky, škrob, cukr a zamícháme. Vaříme za stálého míchání dokud nám krém dostatečně nezhoustne.
Hotový krém necháme vychladnout a jakmile je studený, vmícháme do něj šlehačku.
Na závěr si připravíme ovocnou omáčku. Do hrnce dáme vařit ovoce, několik kousků si můžeme odložit stranou na ozdobu. Přidáme cukr a solamyl. Důkladně zamícháme a necháme povařit.
Hotové minidortíky naplníme krémem a ozdobíme ovocem a trochou ovocné šťávy.