Recepty Dezerty Pečené Minidortíky Pavlova pro děti

Ingredience

Krém
4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
4 lžíce kukuřičného škrobu
6 lžic krystalového cukru
200 ml smetany ke šlehání
200 ml smetany na vaření
200 ml mléka
Korpus na minidortíky
230 g moučkového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce vinného octa
Ovocný přeliv
1 hrst jahod
1 hrst borůvek
1 hrst ostružin
100 ml vody
1 lžíce krupicového cukru
1 lžíce solamylu

Popis


Postup přípravy

1

Základem minidortíků je pevný sníh z bílků. Bílky oddělíme od žloutků a žloutky si schováme na přípravu krému. Z bílků vyšleháme pevný sníh.

2

Jakmile je sníh téměř hotový, postupně přidáváme moučkový cukr za stálého šlehání. Nakonec přidáme také škrob a ocet a ještě krátce šleháme.

3

Připravíme si pečící papír. Do cukrářského zdobítka vložíme bílkovou hmotu, se kterou nakreslíme menší pusinky. Každou pusinku následně tvarujeme pomocí lžičky, aby vznikl uprostřed menší důlek na náplň.

4

Předehřejeme si troubu na 120 °C a dortíky pečeme 80 minut, během této doby troubu neotevírejte, jinak vám splasknou.

5

Ze smetany na šlehání vyšleháme pevnou šlehačku a odložíme ji do lednice.

6

Do kastrůlku nalijeme smetanu na vaření, mléko a přidáme žloutky, škrob, cukr a zamícháme. Vaříme za stálého míchání dokud nám krém dostatečně nezhoustne.

7

Hotový krém necháme vychladnout a jakmile je studený, vmícháme do něj šlehačku.

8

Na závěr si připravíme ovocnou omáčku. Do hrnce dáme vařit ovoce, několik kousků si můžeme odložit stranou na ozdobu. Přidáme cukr a solamyl. Důkladně zamícháme a necháme povařit.

9

Hotové minidortíky naplníme krémem a ozdobíme ovocem a trochou ovocné šťávy.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3