Recepty Hlavní jídla S masem Minihamburgery s cibulovou marmeládou

Ingredience

4 celozrnné housky
400 g mletého masa míchaného
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
500 g červené cibule
2 lžíce třtinového cukru
tymián
3 lžíce vinného octa
150 ml červeného vína
2 lžíce plnotučné hořčice
1 zelená paprika
4 listy hlávkového salátu
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup přípravy

1

V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem. Přidejte na plátky nakrájenou cibuli a míchejte, dokud cibule nezačne růžovět.

2

Přidejte cukr, tymián a polovinu octa. Promíchejte a nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte.

3

Osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut.

4

Nakonec přilijte víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.

5

Mezitím v míse promíchejte maso s hořčicí, osolte, opepřete a tvořte malé hamburgery.

6

Maso pečte na grilu nebo grilovací pánvi dozlatova, asi 10–15 minut.

7

Housky rozkrojte na poloviny, ogrilujte je dokřupava.

8

Papriku zbavte semínek a nakrájejte ji na proužky. Operte salát.

9

Na spodní část housky položte list salátu, na něj servírujte hamburger. Na maso přidejte lžíci cibulové marmelády a na ni proužky papriky. Přiklopte druhým kouskem housky.

10

Podávejte ještě teplé.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3