Domácí minihamburgery jsou hitem! Vyzkoušejte je i vy, v tomto receptu vám poradíme, jak na to. Tesco Recepty - čerstvá inspirace na každý den.
4 chlebové bochánky (nebo celozrnné housky či minibagetky)
400 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
1 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
500 g červené cibule
2 lžíce třtinového cukru
tymián
3 lžíce vinného octa
150 ml červeného vína
2 lžíce plnotučné hořčice
1 zelená paprika
4 listy hlávkového salátu
špetka soli
špetka pepře
V hrnci zpěňte máslo s olivovým olejem. Přidejte na plátky nakrájenou cibuli a míchejte, dokud cibule nezačne růžovět.
Přidejte cukr, tymián a polovinu octa. Promíchejte a nechte nezakryté dusit asi deset minut, často promíchávejte.
Osolte, opepřete, dochuťte octem, duste ještě deset minut.
Nakonec přilijte víno a nechte dusit, aby se odpařila všechna tekutina a vznikla hustá marmeláda.
Mezitím v míse promíchejte maso s hořčicí, osolte, opepřete a tvořte malé hamburgery.
Maso pečte na grilu nebo grilovací pánvi dozlatova, asi 10–15 minut.
Housky rozkrojte na poloviny, ogrilujte je dokřupava.
Papriku zbavte semínek a nakrájejte ji na proužky. Operte salát.
Na spodní část housky položte list salátu, na něj servírujte hamburger. Na maso přidejte lžíci cibulové marmelády a na ni proužky papriky. Přiklopte druhým kouskem housky.
Podávejte ještě teplé.
Více informací
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.