Recepty Dezerty Nepečené Minikoblížky plněné vanilkovým krémem bez lepku

Ingredience

Minikoblížky
250 g bezlepkové mouky
250 ml polotučného mléka
½ sáčku sušeného droždí
1 lžíce krystalového cukru
1 vejce (jen žloutek)
slunečnicový olej
Vanilkový krém
1 vanilkový puding bez lepku
1 ks vanilkového lusku
1 sáček vanilkového cukru
200 g másla
250 ml mléka

Postup přípravy

1

Mléko lehce ohřejeme, ale nemělo by být příliš horké, jinak nám nevzejde kvásek. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a promícháme. Kvásek uložíme na teplé místo a necháme jej vzejít.

2

Mouku smícháme se žloutkem. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě alespoň na 1 hodinu a 30 minut.

3

Než nám těsto vykyne, připravíme si vanilkový krém. Mléko smícháme s cukrem, pudingem, vanilkou a za stálého míchání přivedeme směs k varu.

4

Jakmile nám krém zhoustne, odstavíme jej z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlého krému přidáme změklé máslo a vše rozšleháme do hladka.

5

Z těsta vyválíme placku širokou 1 cm a pomocí menší skleničky vykrojíme placky. Do poloviny placek vložíme vanilkový krém. Krém s plackou přikryjeme druhou plackou a s pomocí skleničky obě části spojíme.

6

Koblihy necháme nejlépe 20 minut kynout. Koblihy smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3