Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Mléko lehce ohřejeme, ale nemělo by být příliš horké, jinak nám nevzejde kvásek. Do vlažného mléka přidáme droždí, cukr a promícháme. Kvásek uložíme na teplé místo a necháme jej vzejít.
Mouku smícháme se žloutkem. Nakonec přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout na teplém místě alespoň na 1 hodinu a 30 minut.
Než nám těsto vykyne, připravíme si vanilkový krém. Mléko smícháme s cukrem, pudingem, vanilkou a za stálého míchání přivedeme směs k varu.
Jakmile nám krém zhoustne, odstavíme jej z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlého krému přidáme změklé máslo a vše rozšleháme do hladka.
Z těsta vyválíme placku širokou 1 cm a pomocí menší skleničky vykrojíme placky. Do poloviny placek vložíme vanilkový krém. Krém s plackou přikryjeme druhou plackou a s pomocí skleničky obě části spojíme.
Koblihy necháme nejlépe 20 minut kynout. Koblihy smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.