Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do velké mísy prosejte hladkou a polohrubou mouku, přidejte nastrouhanou kůru z 1 citronu, sůl, vanilkový cukr a vše důkladně promíchejte. K mouce přidejte změklé máslo a prsty ho zapracujte do mouky tak, aby v mouce nezůstal žádný větší kousek másla.V menší misce smíchejte vlažné plnotučné mléko s rozdrobenou kostkou droždí a krupicovým cukrem.
Vypracujte hladké a vláčné těsto, které by nemělo být příliš lepivé. Vypracované těsto vraťte do mísy, zakryjte ho potravinářskou fólií a nechte ho kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení jeho objemu (40–60 minut).
Mezitím, co vám kyne těsto, připravte makovou náplň.Umletý mák dáme do kastrůlku, zalijeme mlékem, povaříme, mícháme a když směs zhoustne, odstavíme ji z tepelného zdroje. Vmícháme pískový a vanilkový cukr, ochutíme skořicí, rumem a citronovou kůrou.
Vykynuté těsto vyklopte na vál a rozválejte ho na čtverec o tloušťce 4 mm. Placku rádýlkem rozdělte na 16 stejně velkých čtverečků. Do středu každého čtverečku dejte makovou. náplň a drobenku.
Drobenku připravte z polohrubé mouky, cukru krupice a másla tak, že všechny suroviny důkladně spolu promnete, až získáte sypkou drobenku. Troubu předehřejte na 170 °C. Dejte je péct do předehřáté trouby dozlatova (15–20 minut).