Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Oddělíme bílky od žloutků. Z bílků ušleháme pevný sníh. Máslo necháme změknout a v misce jej smícháme s tvarohem a žloutky. Směs ochutíme oběma cukry a vše dobře promícháme.
Bezlepkovou mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Mouku postupně zapracujeme do tvarohové směsi.
Přidáme rozinky, které jsme nechali hodinu máčet ve vlažné vodě, a lžičku citronové kůry, která bábovku pěkně provoní. Nakonec opatrně vmícháme připravený tuhý sníh. Se sněhem pracujeme opatrně, aby byla bábovka nadýchaná.
Troubu si předehřejeme na 180°C a nachystáme si formu na bábovku. Aby se nám bábovka dobře vyklopila, vymažeme formu máslem a vysypeme moukou.
Do připravené formy nalijeme hotovou směs a dáme péct do trouby asi na 40 minut dozlatova.
Pokud se nám bude zdát, že je bábovka již hotová, můžeme to snadno ověřit pomocí špejle. Špejli zapíchneme do bábovky a pokud na ní zůstane lepivé těsto, ještě necháme bábovku péct.
Po upečení bezlepkovou bábovku necháme v troubě, dokud trouba nevychladne, aby nám neklesla. Hotovou bábovku posypeme moučkovým cukrem.