Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si připravíme těsto na noky. Brambory pečlivě očistíme a uvaříme je i se slupkou ve vodě. Vaříme je jen 15 minut, brambory nesmí být příliš měkké a rozvařené.
Hotové brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory ochutíme solí, smícháme je s vajíčkem, moukou a vypracujeme hladké bramborové těsto.
Z těsta vyválíme tenké válečky o šířce 1,5 cm a nakrájíme noky. Cibuli nakrájíme na drobno, uzenou plec na malé kostičky. Cibuli smažíme dozlatova, jakmile má pěknou barvu přidáme maso a jen krátce orestujeme.
Připravíme si hrnec na zelí. Na rozpáleném oleji osmažíme na drobno nakrájenou cibuli, jakmile cibule zezlátne, přidáme zelí, lehce ho podlijeme a krátce povaříme.
Podle chuti osolíme, opepříme a přisypeme trochu kmínu. Zelí ochutíme cukrem, ale pokud máte raději kyselejší zelí, s cukrem šetřete. Promícháme, necháme krátce povařit a odstavíme z plotny.
Ve vroucí osolené vodě uvaříme noky, vaříme jen krátce, asi 5 minut, a jakmile nám vyplavou na povrch, jsou noky hotové.
Hotové noky smícháme s masem a zelím a můžeme podávat.