Recepty Hlavní jídla S masem Novoroční čočka na kyselo

Ingredience

350 g hnědé čočky (nebo zelené)
3 lžíce slunečnicového oleje
20 g cibule (najemno nasekané)
25 g hladké mouky
175 ml zeleninového bujónu
1 bobkový list (malý)
1 špetka tymiánu
klobása
1 vejce
kyselé okurky
chléb
½ citronu
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: K čočce se také hodí krajíc chleba jako příloha.

Postup přípravy

1

Nejdříve si namočíme čočku na 2-4 hodiny do studené vody. Poté čočku vaříme po dobu 45 až 60 minut.

2

V hrnci si zpěníme máslo, přidáme mouku, vývar, bobkový list a tymián. Za stálého míchání vaříme 10 minut na mírném plameni.

3

Uvařenou čočku přidáme do hrnce spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.

4

Na pánvi si opečeme klobásu a volské oko.

5

Podáváme vše společně.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3