Recepty Dezerty Obližprst

Ingredience

5 vajec
4 lžíce vody (vlažené)
150 g moučkového cukru
100 g hladké mouky
kakao
1 balení prášku do pečiva
Nádivka
5 vajec (jen žloutky, bílky si schováme na sníh)
500 ml mléka
200 g krystalového cukru (mletého)
1 vanilkový cukr
4 lžičky hladké mouky
1 máslo
Sníh
250 g krystalového cukru (+ 5 bílků)

Postup přípravy

1

Smícháme 5 žloutků se 4 lžícemi vlažné vody spolu s cukrem. Přidáme hladkou mouku, lžíci kakaa, kypřící prášek a na závěr vmícháme ušlehaný sníh z 5 bílků. Hotovou směs pečeme na vysypaném plechu.

2

Během pečení si nychystáme nádivku. Smícháme mléko s 5 žloutky, cukrem, vanilkovým cukrem, hladkou moukou. Tuto směs vaříme dokud nezhoustne. Necháme vychladnout a do této vlažné směsi vmícháme 1 máslo. Tuto hmotu natřeme na vychladlý korpus.

3

Nyní si připravíme poslední, vrchní vrstvu. Jedná se pouze o vyšlehaný sníh z 5 bílků spolu s cukrem. Šleháme nad parou, aby sníh byl hustší a následně "nespadl". Natřeme na druhou vrstvu a na závěr vše zasypme kakaem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3