Recepty Dezerty Pečené Ovocný bochník

Ingredience

115 g javorového sirupu
55 g melasy
115 g krupicového cukru
1 špetka prášku do pečiva
285 g celozrnné mouky
2 vejce
4 lžíce mléka
55 g másla
1 lžíce perníkového koření
75 g rozinek
75 g sušených meruňek
75 g sušených brusinek

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 170 ºC / 150 ºC na horký vzduch / plyn na stupeň 3. Vymažte a podsypejte dno formy na 900g bochník.

2

Jemně ohřejte sirup, melasu, máslo a cukr v rendlíku, rozpusťte a poté odstavte

3

Prosejte mouku a koření do mísy. Přidejte ovoce, vejce a mléko a poté vmíchejte sirupovou směs.

4

Nalijte do bochníkové formy a pečte cca 1 hodinu nebo dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3