Ingredience

500 g polohrubé mouky
250 g škvarku
1 vejce
20 g čerstvého droždí
sůl
dcl mléka (na kvásek)
1 lžička krystalového cukru
1 vejce (na potření)
130 ml zakysané smetany

Postup přípravy

1

Z vlahého mléka, droždí , lžíce mouky a cukru si připravíme kvásek, přidáme po vykynutí k mouce, dáme vše krom škvarků a uděláme těsto. Necháme vykynout, pak těsto rozválíme, posypeme nakrájenými škvarky, přehneme, znovu rozválíme a 2 x totéž opakujeme. Pak rozválíme, vykrojíme kolečka a necháme na plechu ještě chvíli kynout. Kolečka zdobíme tak, že na ně přitlačíme mřížku, kterou se protlačují brambory na salát. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem nebo lněným semínkem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 st. do zlatova. Pozor na sůl, pokud jsou škvarky slané, již není potřeba solit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3