Recepty Předkrmy Teplé Palačinky se šlehačkou a jahodami bez lepku

Ingredience

850 ml mléka
350 g bezlepkové mouky (samokypřící)
4 vejce
2 lžíce slunečnicového oleje
1 špetka soli
máslo (na smažení)
Náplň
1 balení smetany ke šlehání
100 g hořké čokolády (strouhané)
200 g jahod

Popis

TIP: Šlehačku připravujte v čisté nádobě bez mastnot, jinak vám neztuhne. Pokud se vám nedaří připravit tuhou šlehačku, použijte ztužovač.

Postup přípravy

1

Připravíme si plastovou nádobu, do které nalijeme mléko a nasypeme směs bez lepku. Přidáme vajíčka, olej a sůl.

2

S pomocí mixéru vyšleháme hladké těsto. Těsto necháme 15 minut odpočinout, ještě se nám zahustí. Pokud bude příliš řídké, přidáme směs. V opačném případě pomůže mléko.

3

Na rozpálené pánvi rozpustíme kousek másla a nalijeme trochu palačinkového těsta. Palačinky smažíme z obou stran do zlatova.

4

Smetanu vyšleháme, abychom získali pevnou tuhou šlehačku. Jahody opláchneme, zbavíme stopek a nakrájíme na kousky.

5

Palačinky podáváme s trochou šlehačky, jahodami a čokoládou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3