Dobrá snídaně je základem dne. Co takhle dát si palačinky se šlehačkou a jahodami bez lepku?
850 ml mléka
350 g samokypřící směsi bez lepku
4 vejce
2 lžíce oleje
špetka soli
máslo na smažení
1 balení smetany ke šlehání
100 g strouhané čokolády
200 g jahod
TIP: Šlehačku připravujte v čisté nádobě bez mastnot, jinak vám neztuhne. Pokud se vám nedaří připravit tuhou šlehačku, použijte ztužovač.
Připravíme si plastovou nádobu, do které nalijeme mléko a nasypeme směs bez lepku. Přidáme vajíčka, olej a sůl.
S pomocí mixéru vyšleháme hladké těsto. Těsto necháme 15 minut odpočinout, ještě se nám zahustí. Pokud bude příliš řídké, přidáme směs. V opačném případě pomůže mléko.
Na rozpálené pánvi rozpustíme kousek másla a nalijeme trochu palačinkového těsta. Palačinky smažíme z obou stran do zlatova.
Smetanu vyšleháme, abychom získali pevnou tuhou šlehačku. Jahody opláchneme, zbavíme stopek a nakrájíme na kousky.
Palačinky podáváme s trochou šlehačky, jahodami a čokoládou.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.