Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Krůtí prsa rozkrojte tak, abyste vytvořili plát. Maso rozklepte, osolte a opepřete, potřete hrubozrnou hořčicí. Položte na něj lístky šalvěje.
Roládu stočte a obalte slaninou. Můžete ji případně svázat provázkem.
Maso dejte do pekáčku, lehce podlijte vodou a dejte péct na 60 až 90 minut do trouby při 160 °C. Pečte pomalu, aby bylo maso měkké.
Zatímco se krůtí roláda peče, připravte přílohu: glazované mrkvičky a kapustičky. Kapustičky očistěte a na 2 minuty dejte do horké vody, aby trochu změkly. Pak je zase přesuňte do ledové vody, zachovají si tím barvu.
Rozehřejte pánev, dejte na ni anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a restujte, dokud nezezlátne. Pak přidejte kapustičky a ještě je orestujte. Můžete je pak také nechat asi 10 minut zapéct v troubě.
Baby karotky zpěňte na másle, zalijte šťávou ze dvou pomerančů a koňakem.
Nechte je vydusit, osolte, opepřete a opět můžete nechat na chvíli dopéct v troubě, asi 10 minut.
Vytáhněte roládu z trouby. Do výpeku dejte brusinky a červené víno. Pokud použijete brusinkový kompot, přidejte cukr nebo med.
Omáčku nechte zredukovat. Osolte ji, opepřete a nalijte do omáčníku.
Roládu krájejte na plátky, podávejte s karotkami a kapustičkami a polévejte brusinkovou omáčkou.