Recepty Hlavní jídla S masem Pečená krůtí roláda

Ingredience

500 g krůtích prsou
kremžská hořčice
šalvěj
400 g anglické slaniny (na plátky)
400 g růžičkové kapusty
100 g anglické slaniny (v celku)
400 g baby mrkve
150 g másla
2 pomeranče
2 lžíce koňaku
200 g brusinek (kompot nebo marmeláda)
100 ml červeného vína
2 lžíce krystalového cukru (nebo med,v případě brusinkové marmelády vynechte)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Krůtí prsa rozkrojte tak, abyste vytvořili plát. Maso rozklepte, osolte a opepřete, potřete hrubozrnou hořčicí. Položte na něj lístky šalvěje.

2

Roládu stočte a obalte slaninou. Můžete ji případně svázat provázkem.

3

Maso dejte do pekáčku, lehce podlijte vodou a dejte péct na 60 až 90 minut do trouby při 160 °C. Pečte pomalu, aby bylo maso měkké.

4

Zatímco se krůtí roláda peče, připravte přílohu: glazované mrkvičky a kapustičky. Kapustičky očistěte a na 2 minuty dejte do horké vody, aby trochu změkly. Pak je zase přesuňte do ledové vody, zachovají si tím barvu.

5

Rozehřejte pánev, dejte na ni anglickou slaninu nakrájenou na kostičky a restujte, dokud nezezlátne. Pak přidejte kapustičky a ještě je orestujte. Můžete je pak také nechat asi 10 minut zapéct v troubě.

6

Baby karotky zpěňte na másle, zalijte šťávou ze dvou pomerančů a koňakem.

7

Nechte je vydusit, osolte, opepřete a opět můžete nechat na chvíli dopéct v troubě, asi 10 minut.

8

Vytáhněte roládu z trouby. Do výpeku dejte brusinky a červené víno. Pokud použijete brusinkový kompot, přidejte cukr nebo med.

9

Omáčku nechte zredukovat. Osolte ji, opepřete a nalijte do omáčníku.

10

Roládu krájejte na plátky, podávejte s karotkami a kapustičkami a polévejte brusinkovou omáčkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3