Recepty Hlavní jídla Ryby Pečená ryba s bylinkovou bagetou a míchaným salátem

Ingredience

4 makrely (menší)
4 lžíce olivového oleje
1 špetka soli
1 špetka pepře
4 bagety
čerstvá petrželka (kadeřavá)
sušené oregano
čerstvá bazalka
Na salát
½ hlávku ledového salátu
250 g cherry rajčat
1 žlutá paprika
1 svazek ředkviček
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa

Postup přípravy

1

Ryby (doporučujeme makrelu, mořského vlka, pražmu, ...) osolte, opepřete, vložte do pekáčku a zakapejte polovinou olivového oleje.

2

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova, asi 20 minut.

3

Mezitím smíchejte druhou polovinu olivového oleje s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

4

Plátky bagety namažte z jedné strany směsí. Bagety vložte zvlášť do trouby a krátce zapečte.

5

V míse smíchejte menší kousky zeleniny a salátu, zakapejte olivovým olejem a balzamikovým octem, dochuťte solí a pepřem.

6

Rybu podávejte s bylinkovými bagetami a salátem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3