Pečená švestková povidla vhodná i pro diabetiky

Ingredience

kg švestek
60 dkg ovocného cukru
lžíce bílého vinného octa
1 lžička mleté skořice
5 lžic rumu
1 lžička mletého hřebíčku

Popis

TIP: Naprosto stejným způsobem si můžeme vyrobit povidla i z jablek nebo z hrušek. Vyzkoušejte je, jsou výborná!

Postup přípravy

1

Troubu si zahřejeme na 210 °C. Švestky si vypeckujeme, zalijeme octem a dáme péct na plech na 25 minut. Ani jednou je během pečení nemícháme.

2

Po uběhnuté době je posypeme cukrem a opět dáme péct na 15 minut.

3

Dáme je do hrnce, promícháme se skořicí, hřebíčkem a rumem a rozmixujeme tyčovým mixérem.

4

Povidla plníme do sklenic, navrchu je ještě zakápneme rumem a obrátíme dnem vzhůru. Tak je necháme vychladit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3