Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Když chcete vařit povidla, tak byste si k tomu měli vyhradit skoro celý den. Tato pečená švestková povidla vhodná pro diabetiky vám však zaberou o mnoho méně času a jsou stejně dobrá.
TIP: Naprosto stejným způsobem si můžeme vyrobit povidla i z jablek nebo z hrušek. Vyzkoušejte je, jsou výborná!
Troubu si zahřejeme na 210 °C. Švestky si vypeckujeme, zalijeme octem a dáme péct na plech na 25 minut. Ani jednou je během pečení nemícháme.
Po uběhnuté době je posypeme cukrem a opět dáme péct na 15 minut.
Dáme je do hrnce, promícháme se skořicí, hřebíčkem a rumem a rozmixujeme tyčovým mixérem.
Povidla plníme do sklenic, navrchu je ještě zakápneme rumem a obrátíme dnem vzhůru. Tak je necháme vychladit.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.