Recepty Předkrmy Teplé Pečené brambory se zakysanou smetanou, sýrem a slaninou

Ingredience

4 brambory (velké)
3 lžíce olivového oleje
200 ml zakysané smetany
200 ml bílého jogurtu
1 lžička citronové šťávy
150 g anglické slaniny
150 g čedaru (nastrouhaného)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Brambory omyjeme a celé je potřeme olivovým olejem. Osolíme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 minut.

2

Mezitím slaninu pokrájíme na menší nudličky a necháme vyškvařit na suché pánvi. Zakysanou smetanu smícháme s bílým jogurtem a citronovou šťávou. Podle chuti dosolíme a opepříme.

3

Upečené brambory nařízneme a do každé vložíme kopeček ochucené zakysané smetany. Těsně před podáváním ji ještě posypeme vyškvařenou slaninou a nastrouhaným čedarem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3