Pečené čokoládové donuty

Ingredience

1 balení sušeného droždí
75 ml mléka
1 lžíce hnědého cukru
250 g hladké mouky
35 g moučkového cukru
35 g kakaa
1 špetka soli
75 ml mléka
2 vejce (jen žloutky)
60 g másla (rozpuštěného)
cukrářské zdobení
cukrová poleva (barevné)

Popis

TIP: Vyzkoušejte různé polevy - skvěle se hodí třeba vanilková, čokoládová nebo mandlová. Barevná zdobení zakoupíte ve všech možných provedeních.

Postup přípravy

1

Připravíme si kvásek. Smícháme sušené droždí, vlažné mléko a cukr. Kvásek odložíme na teplé místo a necháme jej vzejít.

2

Zatímco kyne kvásek. Do velké mísy si dáme mouku, moučkový cukr, kakao, sůl, mléko, žloutky a máslo.

3

Potom přidáme kvásek a zpracujeme těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a dáme na 40 - 60 minut kynout.

4

Těsto si přendáme na moukou vysypanou desku a rozválíme na tloušťku 1,2 - 1,5 cm. Vykrajujeme donuty nebo koblihy. Dáme na papírem vyložený plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C asi tak 12 - 15 minut.

5

Hotové donuty poléváme oblíbenou polevou, dekorujeme zdobením nebo jíme jen tak.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3