Recepty Hlavní jídla S masem Pečené koleno na pivě

Ingredience

1 vepřové koleno
1 l černého piva
cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžička mletého zázvoru
4 lžíce pikantního kečupu
1 bobkový list
1 kulička celého nového koření
sůl

Postup přípravy

1

Jedno pivo nalijeme do hrnce a smícháme s cukrem. Pivo vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Do piva přidáme lisovaný česnek, zázvor, hořčici, sojovou omáčku a kečup. Krátce povaříme, asi 5 minut.

2

Naložené koleno necháme okapat a vložíme do kastrůlku, přidáme nové koření, oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli i bobkový list. Koleno podlijme pivem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Pečeme asi 30 minut a během pečení podléváme vodou.

3

Koleno na několika místech nařízneme, osolíme a vložíme do pivní směsi. Necháme nejlépe 12 až 24 hodin odležet.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3