Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Připravíme si lososa. Na plech rozložíme alobal a zlehka ho potřeme polovičním množstvím rozpuštěného másla. Dvě větvičky rozmarýnu položíme doprostřed na sebe. Citrón nakrájíme a naskládáme podél rozmarýnu. Lososa osolíme, opepříme a položíme na rozmarýn s citrónem. Polijeme zbytkem másla, které vmasírujeme do ryby. Česnek očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Posypeme jím lososa. Následně ho polijeme citrónovou šťávou, navrch položíme zbytek rozmarýnu a zabalíme do alobalu. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 185 °C přibližně 20 minut. Následně alobal odstraníme a plech dáme zpátky do trouby ještě na 5 minut. Potom lososa položíme na servírovací talíř.
Mezitím si připravíme fazolovou kaši. Na pánvi rozpálíme řepkový olej. Přidáme nadrobno nakrájený stroužek česneku a nadrobno nasekané lístky rozmarýnu. Restujeme asi minutu, následně přidáme scezené fazole a vodu. Necháme je projít varem alespoň na 2–3 minuty a potom přendáme do mixéru, přidáme vinný ocet a rozmixujeme na kaši. Přendáme do misky a odložíme stranou.
Připravíme si kapustové pesto. Kapustu zbavenou stonků dáme do kuchyňského robota, přidáme mandle, piniové oříšky, pecorino, dva stroužky česneku, citrónovou šťávu, olivový olej, vodu, sůl a černý pepř. Vše najemno rozmixujeme.
Lososa podáváme s pestem a teplou fazolovou kaší.