Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Telecí maso naklepeme tak, aby bylo tenké. Ochutíme ho polovinou množství soli a pepře a poprášíme moukou, přičemž přebytečnou mouku oklepeme. Na pánvi rozpustíme 2 polévkové lžíce másla a olivový olej na středně vysoké teplotě. Přidáme telecí maso (můžeme i postupně po pár kusech) a opékáme ho asi 3 minuty z každé strany (podle toho, jak máme silné plátky). Hotové maso přendáme na talíř a odložíme stranou.
Na tu samou pánev přidáme víno a za stálého míchání vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu (asi 3 minuty). Přidáme vývar a plátky citrónu a přivedeme k varu. Znovu vaříme, dokud se objem nezredukuje na polovinu (asi 8 minut). Na závěr přidáme zbylé máslo, šťávu z citrónu, kapary a petrželovou nať. Promícháme a přidáme zbylou sůl a mletý pepř.
Telecí maso vrátíme na pánev a podáváme.