Recepty Hlavní jídla Pikantní casserole s vegetariánskou klobásou

Ingredience

8 ks párků (Tesco Plant Chef pikantních tofu párků)
2 polévkové lžíce olivového oleje
1 ks cibule
1 polévková lžíce červeného vinného octa
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
mletá paprika uzená
400 g rajčatového pyré
1 ks čerstvé červené papriky
1 ks cukety
100 ml červeného vína
2 ks bobkového listu
400 g bílých fazolí ve slaném nálevu
½ lžičky soli
Vrchní posyp:
50 g bezlepkové strouhanky (z Tesco Free From bezlepkového tmavého chleba)
2 stroužky česneku
4 lžíce čerstvé petrželky (petrželové natě)
sůl
1 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1

Na pánvi rozpálíme dvě polévkové lžíce olivového oleje, přidáme párky společně s paprikou nakrájenou na větší kousky a 5 minut opékáme.

2

Párky s paprikou odložíme stranou a na pánev dáme nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji asi 7 minut. Následně přidáme vinný ocet, rajský protlak, uzenou mletou papriku a sůl. Promícháme. Přidáme loupaná rajčata, víno, bobkové listy a scezené, ale neopláchnuté fazole, papriku, párky a nakrájenou cuketu. Přivedeme k varu.

3

Směs přelijeme do zapékací mísy a pečeme na 200 °C asi 20 minut.

4

Mezitím si nachystáme sypání. Z chleba si v mixéru připravíme strouhanku a smícháme ji v misce s prolisovaným česnekem, špetkou soli a nasekanou petrželovou natí. Po 20 minutách zapékací mísu vyndáme, její obsah posypeme sypáním, pokapeme olivovým olejem a pečeme ještě 10 minut, dokud nebude strouhanka zlatavá a křupavá.

5

Necháme několik minut odstát a podáváme.

6

Tip: Doporučujeme podávat s lehkým zeleninovým salátem nebo s pečenými bramborami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3