Tvarohová bábovka s pistáciovým pudinkem, oříšky a čokoládou – originální moučník k nedělní kávičce.
250 g tučného tvarohu
200 g máslo
180 g krupicového cukru
4 vejce
300 g polohrubé mouky
1 pistáciový pudink
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 hrsti pistáciových oříšků
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr na posypání
máslo na vymazání
hrubá mouka na vysypání
TIP: Pro lepší chuť pistáciové oříšky krátce na sucho opražte.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Nachystáme si formu na bábovku, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme do chladu.
V mléce důkladně rozmícháme pudink a vzniklou směs vmícháme do tvarohu.
Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny, asi po 5 minutách přidáme tvarohovou směs a šleháme dál. Po jednom zašleháme žloutky.
Prosátou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do tvarohové směsi.
Do vzniklé směsi přidáme nasekané pistáciové oříšky a čokoládu rozlámanou na malé kousky.
Nakonec pomalu vmícháme do těsta ztuhlý sníh. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme na 35–40 minut péct. Pro ujištění můžeme otestovat špejlí, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová.
Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout, před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.
Více informací
Více informací
© 2019 Tesco Stores ČR a.s.