Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Pro lepší chuť pistáciové oříšky krátce na sucho opražte.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Nachystáme si formu na bábovku, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.
Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme do chladu.
V mléce důkladně rozmícháme pudink a vzniklou směs vmícháme do tvarohu.
Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny, asi po 5 minutách přidáme tvarohovou směs a šleháme dál. Po jednom zašleháme žloutky.
Prosátou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do tvarohové směsi.
Do vzniklé směsi přidáme nasekané pistáciové oříšky a čokoládu rozlámanou na malé kousky.
Nakonec pomalu vmícháme do těsta ztuhlý sníh. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme na 35–40 minut péct. Pro ujištění můžeme otestovat špejlí, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová.
Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout, před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.