Recepty Dezerty Pečené Pistáciovo-čokoládová bábovka

Ingredience

250 g plnotučného tvarohu
200 g másla
180 g krupicového cukru
4 vejce
300 g polohrubé mouky
1 pistáciový puding
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
4 hrsti pistácií
100 g čokolády na vaření
moučkový cukr (na posypání)
máslo (na vymazání)
hrubá mouka (na vysypání)

Popis

TIP: Pro lepší chuť pistáciové oříšky krátce na sucho opražte.

Postup přípravy

1

Předehřejeme si troubu na 180 °C. Nachystáme si formu na bábovku, vymažeme ji máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

Oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme tuhý sníh a odložíme do chladu.

3

V mléce důkladně rozmícháme pudink a vzniklou směs vmícháme do tvarohu.

4

Změklé máslo šleháme s cukrem do pěny, asi po 5 minutách přidáme tvarohovou směs a šleháme dál. Po jednom zašleháme žloutky.

5

Prosátou mouku smícháme s vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. Sypkou směs postupně vmícháme do tvarohové směsi.

6

Do vzniklé směsi přidáme nasekané pistáciové oříšky a čokoládu rozlámanou na malé kousky.

7

Nakonec pomalu vmícháme do těsta ztuhlý sníh. Těsto vlijeme do připravené formy a dáme na 35–40 minut péct. Pro ujištění můžeme otestovat špejlí, pokud se těsto nelepí, je bábovka hotová.

8

Hotovou bábovku opatrně vyklopíme z formy a necháme vychladnout, před podáváním ji můžeme posypat moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3