Recepty Předkrmy Studené Pivní tyčinky

Ingredience

200 ml světlého piva
100 ml mléka
450 g hladké mouky
1 lžička soli
1 špetka krystalového cukru
20 g čerstvého droždí
3 lžíce másla

Popis

TIP: Tyčinky můžete podávat s dipem nebo je ochutit kmínem, hrubou solí či sezamovým semínkem.

Postup přípravy

1

Připravíme si mísu, do které prosejeme hladkou mouku. Do druhé nádobky si připravíme kvásek. Mléko lehce ohřejeme a smícháme s droždím a cukrem. Kvásek necháme na teplém místě odležet.

2

Mouku smícháme se solí, pivem a rozpuštěným máslem, přidáme kvásek a důkladně vypracujeme těsto. Těsto necháme na teplém místě hodinu kynout.

3

Těsto rozválíme na 0,5 cm tenkou placku a krájíme proužky, které hned vložíme na plech s pečícím papírem a necháme je ještě 15 minut kynout.

4

Tyčinky dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme dorůžova. Hotové tyčinky necháme vychladnou a můžeme začít ochutnávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3