Recepty Polévky Polévka z červené řepy se zakysanou smetanou

Ingredience

4 červené řepy (středně velké)
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
1 mrkev
¼ celeru
1 l kuřecího bujónu
100 ml zakysané smetany
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička tymiánu
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!

Postup přípravy

1

Cibuli pokrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji. Řepu, mrkev a celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zeleninu přidáme k cibuli a pět minut mícháme.

2

Do hrnce přidáme bylinky a kuřecí vývar. Polévku vaříme na mírném plameni 60 minut.

3

Polévku z červené řepy servírujeme do hlubších talířů. Každou porci ozdobíme lžící zakysané smetany.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3