Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Stejně jako se u nás na Velikonoce peče mazanec či podává hlavní chod z jehněčího, tak je v Polsku tradičním jídlem křenová polévka s vejcem a klobásou. Vyzkoušejte ji! Nebudete litovat…
TIP: Uzené maso si schovejte a připravte si ho třeba s bramborovou kaší.
Křen očistíme a nastrouháme. Maso povaříme 60 minut ve vodě. Poté ho vyndáme a do vývaru přidáme křen a ještě 10 minut vaříme.
Mléko smícháme se syrovými vejci a moukou. Směs vlijeme do vývaru a provaříme, dokud nám polévka nezhoustne.
Na závěr do polévky přidáme rozkrojená vejce a kolečka klobásy. Osolíme, opepříme, dozdobíme petrželkou a můžeme podávat.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.