Recepty Hlavní jídla S masem Pomalu pečená kachna s červeným a bílým zelím

Ingredience

1 celá kachna
1 lžička soli
1 lžíce kmínu
100 ml medu
2 cibule (menší)
1 hlávka červeného zelí
1 lžička kmínu
1 lžička soli
½ lžičky krystalového cukru
1 hladká mouka
bílý vinný ocet
sůl

Postup přípravy

1

Kachna Kachnu omyjte, osušte, osolte, okmínujte, vložte do pekáče a mírně podlijte vodou. Přiklopte a pečte 7 hodin na 90°C! . Po této době můžete odklopit víko. Kůže kachny bude mít žlutou barvu a maso zdaleka nebude měkké. Kachnu nepropichujte, zvyšte pouze teplotu na 120°C a nechte péci dalších 6 hodin. Nepodlévejte, ani neodebírejte tuk. Hodinu před dopečením, otevřete troubu, odklopte víko a potřete kachnu medem. Kůže bude mít jdinečnou chuť a krásně zezlátne.

2

Zelí Cibulku nasekáte. V hrnci rozpustíte trochu sádla, přidáte cibulku a zpěníte. Potom zasypete cukrem, necháte zkaramelizovat. Přidáte nastrouhané zelí, okmínujete a posolíte. Podlijete vodou a za občasného míchání dusíte cca 20-30 minut. Po této době zahustíte zelí jíškou. Na závěr dochutíte solí, octem a cukrem. Pečenou kachnu s červeným zelím podávejte, nejlépe s bramborovým knedlíkem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3