Recepty Hlavní jídla S masem Pomalu pečená krkovička s brusinkami

Ingredience

1 kg vepřové krkovice (v celku)
80 g moučkového cukru
1 kávová lžička tymiánu
1 kávová lžička soli
100 g sušených brusinek
2 polévkové lžíce slunečnicového oleje
1 lžička pepře
1 citron (šťáva z půlky)

Popis

TIP: Zbylo vám trošku namočených brusinek? Přidejte je ke konci do výpeku. Šťáva tak získá lahodnější chuť.

Postup přípravy

1

Brusinky si předem namočíme na tři hodiny do vody. Potom je svaříme v té samé vodě s cukrem a šťávou z citrónu.

2

Maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji ho opečeme z obou stran.

3

Přendáme ho do pekáčku, posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme v rozpálené troubě na 180 °C 90 minut. Občas políváme výpekem.

4

Na posledních deset minut pečení ho potřeme připravenou brusinkovou směsí.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3