Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Zaděláme si kvásek. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami na těsto a pořádně prohněteme. Necháme nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na 16 kousků, které zploštíme. Na každý kousek dáme lžíci povidel. Zabalíme, zakulatíme a necháme dalších asi 15 minut kynout na vále. Potom uvaříme v páře. Připravíme si omáčku. Mléko zahřejeme v kastrolu. V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, cukr, rum. Vlijeme k ostatnímu horkému mléku a za stálého míchání povaříme asi minutu. Každý uvařený knedlík dáme do středu talíře, okolo oblijeme vanilkovou omáčku a nahoru zasypeme pomletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Kdo chce může knedlík ještě přelít rozpuštěným máslem. Nemá chybu. Přejeme dobrou chuť všem.