Recepty Dezerty Povidlový kynutý knedlík s vanilkovou omáčkou

Ingredience

Kynuté těsto:
500 g hrubé mouky
270 ml mléka
1 vejce
1 špetka soli
1 lžíce krystalového cukru
20 g čerstvého droždí
Náplň:
500 g švestkových povidel
Vanilková omáčka:
750 ml mléka
1 vanilkový puding (v prášku)
moučkový cukr (dle chuti)
2 lžíce rumu

Postup přípravy

1

Zaděláme si kvásek. Vzešlý kvásek smícháme s ostatními surovinami na těsto a pořádně prohněteme. Necháme nakynout. Nakynuté těsto rozdělíme na 16 kousků, které zploštíme. Na každý kousek dáme lžíci povidel. Zabalíme, zakulatíme a necháme dalších asi 15 minut kynout na vále. Potom uvaříme v páře. Připravíme si omáčku. Mléko zahřejeme v kastrolu. V části mléka rozmícháme pudinkový prášek, cukr, rum. Vlijeme k ostatnímu horkému mléku a za stálého míchání povaříme asi minutu. Každý uvařený knedlík dáme do středu talíře, okolo oblijeme vanilkovou omáčku a nahoru zasypeme pomletým mákem smíchaným s moučkovým cukrem. Kdo chce může knedlík ještě přelít rozpuštěným máslem. Nemá chybu. Přejeme dobrou chuť všem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3